Je bent hier:

Alles over het D-U-N-S® nummer

Heeft u vragen over het D-U-N-S® Nummer stuur dan een email naar customerservicesbenelux@altares.com of bel 010-7109560. We helpen u graag.

Wat is een D-U-N-S® nummer?

Het D-U-N-S Nummer is een unieke identificatiereeks van 9 cijfers voor bedrijven. Het wordt gebruikt om een ​​bedrijfskrediet-database op te stellen, dat vaak door leners en potentiële zakenpartners wordt geraadpleegd om de betrouwbaarheid en / of financiële stabiliteit van het betreffende bedrijf te helpen voorspellen. DUNS, dat staat voor ‘Data Universeel Nummer Systeem, wordt gebruikt door en onderhoudt accurate en tijdige informatie over +280M wereldwijde bedrijven.

Cash Flow en het D&B D-U-N-S® Nummer

Cash flow problemen kunnen een bedrijf overweldigen. Gelukkig, kunt u het D&B D-U-N-S® Nummer, een uniek identificatienummer van negen cijfers voor bedrijven, gebruiken om toegang te krijgen tot de bedrijfskrediet-database van uw eigen of een ander bedrijf om u te helpen bij het maken van beslissingen over het beheren van uw geld. De bedrijfskrediet-database kan een schat aan informatie bevatten, van demografische- en stamboom gegevens tot betalingservaringen en voorspellende scores.

D-U-N-S Nummers van andere Bedrijven

Veel bedrijven delen bedrijfsnamen met andere organisaties, maar wanneer u een bedrijf zoekt op D-U-N-S nummer, in plaats van op naam, kunt u er zeker van zijn dat u naar het juiste bedrijfskredietrapport kijkt.

Door het controleren van de klantenbestanden van uw klanten en leveranciers kunt u de scores en beoordelingen van die bedrijven analyseren en inzicht krijgen in het potentiële toekomstige gedrag van deze bedrijven. U kunt mogelijk langzame of late betalingen voorspellen, faillissementen zien aankomen, voorkomen dat u met een onbetrouwbaar bedrijf werkt of uzelf voorbereiden op een cash flow crunch.

Krediet Limieten Instellen

Het D-U-N-S nummer kan klantenbestanden koppelen aan respectievelijke moedermaatschappijen om een ​​overzicht te geven van uw totale kredietbelasting in één bedrijfsmatige familie. Dit inzicht in de bedrijfsstructuren van uw klanten houdt in dat u kredietlimieten intelligenter kunt beheren en dat uw incasso pogingen prioriteit kunnen geven.

Als u teveel krediet zou verlenen, heeft u mogelijk niet het geld dat u nodig heeft om uw eigen rekeningen te betalen. Door de juiste kredietlimieten vast te stellen per bedrijf waarmee u werkt, kunt u uw cashflow helpen beheren.

Kosten beperken

In aanbodbeheer kan het D-U-N-S nummer u helpen om uw leveranciersbestand beter te begrijpen door duplicate-records te identificeren en informatie te verstrekken over familiebomen.

Dit begrip kan u helpen om uw koopkracht te verhogen, sommige kosten van het aankoopproces te besparen en uw aantal overbodige leveranciers wereldwijd te verminderen, waardoor u uw cashflow positief kan houden.